GENÇ BELEDİYESİNDEN GİRİŞİMCİLERE DEV DESTEK

21/04/2016

İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak adına çalışmalar yürüten Genç Belediyesi, KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Projesi’ni başlattı.

Öncelik kadın ve engellilerde olmak üzere, kendi işini kurmak isteyen 60 kişiye 50 bin lira hibe ve 100 bin lira ertelemeli kredi imkanı sağlanacak. Başkan M. Hadi TOPRAKTAN; “İstihdama dolaylı yoldan katkı sağlıyoruz. İş kurmak isteyen vatandaşlarımızın önünü açıyoruz” dedi.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM, EKONOMİYE KATKI

Her geçen gün artan işsizlik sorununa çözüm üretmek, kendi işini kurmak isteyen Gençlilere maddi destek vermek ve kent ekonomisine doğrudan katkı sağlamak için çalışmalar yürüten Genç Belediyesi, KOSGEB ile işbirliği yaparak Uygulamalı Girişimcilik Projesi’ni başlattı.

50 BİN LİRA HİBE

Eğitimlerini tamamlayan girişimciler, 50 bin lira hibe ve iki yıl sonra ödenmek üzere 100 bin lira kredi alma hakkını kazanacak. Belediye ve KOSGEB sürecin her aşamasında gözlemci ve denetleyici olacak. Proje tamamlandığında, hem istihdama katkı sağlanmış olacak hem de kent ekonomisinin gelişmesi adına önemli bir adım atılmış olacak.

KADINLARA VE ENGELLİLERE ÖNCELİK

İstihdama ve kent ekonomisine katkı sağlamak adına çalıştıklarını belirten Genç Belediye Başkanı M. Hadi TOPRAKTAN;  “Ne yazık ki işsizlik her geçen gün artıyor. Bu nedenle istihdama yönelik projelere öncelik veriyoruz. Girişimcilere yeni pencereler açmak ve kendi işlerini kurma fırsatı tanımak, desteklemek çok anlamlı. Kadınlara ve dezavantajlı vatandaşlarımıza öncelik verecek olmamız da projeyi ayrıca önemli hale getiriyor. Herkese şimdiden başarılar diliyorum” dedi.