ŞEHİRİÇİ ULAŞIMA YENİ SOLUK

08/02/2016

ŞEHİRİÇİ ULAŞIMA YENİ SOLUK

Gençliler, artık Çaytepe yolu çıkışından Küçük sanayi sitesi ve Genç MYO’ya kadar olan uzun yolda şehir içi hatla kolayca ulaşım yapabilecek.

Genç için en önemli ihtiyaçlardan biri olan şehir içi minibüsler, Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan’ın girişimleri sonucu ihalesi yapılarak hizmete girdi. Çaytepe köy yolu çıkışından Genç MYO’ya kadar sürecek olan şehir içi hatta tam yolcu 1 TL, öğrenci ücreti de 50 kuruş olacak. Minibüslerde, engelli vatandaşlar için hazırlanan rampanın olması ise vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

TOPRAKTAN: “GEÇ KALINMIŞ BİR HİZMETTİ”

Gün geçtikçe büyüyen Genç için bu güzel hizmette geç bile kalındığını ifade eden Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, “Genç ilçemiz için geç kalınmış bir hizmetti. Özellikle Meslek Yüksek Okulu’nun açılması ile birlikte şehir içi hatların getirilmesi artık kaçınılmaz olmuştu. Vatandaşlarımız, Küçük Sanayi Sitesi, jandarma ve Cezaevi konutlarına gidiş gelişlerde çok sıkıntı çekiyorlardı. Kentleşme kültürünün gereği olarak şehir içi hatta ihtiyaç duyduk ve ihalesini yaparak bu hizmeti ilçemize kazandırdık. Bu ihtiyaç genç halkının belediyeden yıllardır beklediği talep ve hizmetti. Biz ilk etapta 4 şehir içi minibüs ve 2 hat ihdas ettik. Bugünden itibaren seferlere başlamış durumdayız. Bizim belirlediğimiz güzergâhlar şuanda kullanılacak ama daha sonra halkın beklentisine göre güzergâhları değiştirebiliriz. 2 hattımız bugün itibariyle hizmete başladı ve güzergâh başlangıcımız saman pazarının oradan başlayacak ve ana caddenin üstünden ve altından olacak şekilde hizmet verilecek. Güzergâh konusunda geçişleri, ana caddenin üzerinden çıkarmayı düşünüyoruz çünkü cadde üzerinde zaten çok aşırı bir yoğunluk var şehir içi minibüslerde ayrı bir yoğunluk vermesinler diye ana cadde üzerinden güzergâh vermeyebiliriz” dedi.

“MİNÜBÜSLERİN BELEDİYE İLE BİR ALAKALARI YOK”

Şehir içi minibüsleri ihale ederek şahıslara kiraladıklarını ve Belediye ile bir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Başkan Topraktan, “Şehir içi minibüslerde vatandaşlardan beklentimiz, Bu güzel hizmeti en güzel şekilde kullanmaları için gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Bu minibüslerin belediye ile bir ilgisi ve alakası yok çünkü biz bunları ihale edip şahıslara kiraladık. Bazı vatandaşlarımız minibüslerin belediyemize ait olduğu düşüncesini taşıyarak ücret konusunda sıkıntı çıkarabilirler” şeklinde konuştu.