“Kaldırımlar ortak kullanım alanlarıdır”

09/03/2015

Genç Belediyesi Zabıta Amiri Hazin Işık, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kaldırım yasağı uygulamasının kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Kaldırımla

Geçtiğimiz yıl Genç Belediyesi tarafından uygulamaya konulan kaldırım yasakları, bu yılda kesintisiz devam edecek. Kaldırım yasakları ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç Belediyesi Zabıta Amiri Hazin Işık, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kaldırım yasağı uygulamasının kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Işık açıklamasında şunları belirtti: “Saygıdeğer Genç ilçe esnafı, memurluk hayatımın başlangıcından bugüne kadar görevimizle ilgili en sık karşılaştığımız sorun ve hala sorun teşkil eden, kamuya(umuma) ait olan Halkın ortak kullanım alanı olan kaldırımlarımızın bir kısım esnaflar tarafından yaya geçişlerine engel oluşturduğu, ciddi bir görüntü kirliliğinde bu haliyle varetiği halkımızın malumudur. Zabıta amirliği birimi olarak yasal ve zorunlu olarak kamuya ait halkın ortak kullanım alanı olan kaldırımların işgaline hiçbir şekilde izin verilmeyeceği zabıtanın asli görevlerin başında gelendir. Zabıta Personelleri bu görevini yaparken, bir kısım esnaf farklı küçük hesaplarla mesai arkadaşlarıma ithamda bulunuyorlar. Ama tüm esnaflarımız bilmeliler ki, Zabıtaların hiçbir esnafımıza karşı kastı yoktur olamazda, o esnafımızın siyası düşüncesi ne olursa olsun bizim için saygıdeğer kıymetli bir esnafımızdır tüm esnaflarımıza aynı mesafede eşit adil davrandığımızı ve büyük bir hassasiyetle görev yaptığımızı siz değerli esnaflarımız tarafından bilinmesini isterim. Bazı esnaflar kaldırım dışında ana yol kenarına araçların park edilmemesi için çeşitli park engeli malzemeleri bırakmaktalar buda ayrı bir sorun teşkil ettiği, buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Eğer araç park yasağı var ise bunu ihlal edenler varsa ilgili esnaf trafiği haberdar edebilir onun dışında yol kenarına çeşitli park engeli ve görüntü kirliliği oluşturan durumlara zabıta asla buna izin vermeyecektir. Esnaflarımızın kanuni olarak pay hakkı kendi işyerinin saçak payı kadardır,Ama ne hikmetse bazı esnaflar kaldırımın dışında yol kenarına kadar çeşitli malzemeleri bıraktıkları halkımızın malumudur. Bu gibi durumlara asla izin verilmeyeceği gibi cezai işlem uygulanacaktır. Bazı esnaflarımızın iş yerleri önünde yine kaldırımların işgali oluşturacak şekilde kalabalık halinde oturdukları görülmüştür.Zabıta arkadaşlarımın ilgili kahvehaneyi uyardığında esnafın kürsü götürdüğünü izahında bulunuyorlar tabii ki bu  izah o esnafı suçsuz kılmaz ama tüm esnaflarımıza istirhamım şudur tabii ki işyerlerinizin önünde oturma hakkınız var ama üç beş kişiyle olmaz farsa kalabalık misafiriniz lütfen kahveye veya kendi iş yerlerinizin iç kısmında oturalım,bundan böyle hala kendi iş yerinin önünde kaldırımı işgal edip kalabalık şekilde oturan ilgili o işyeri ile birlikte ona sandalye veren kahvehane ile birlikte cezai işlem uygulanmasına gidilecektir.Bilindiği gibi zabıta mesaisi günün 24 saat devamlılık arz eden bir meslektir. Bizim mesaimiz 08-17 değil günün 24 saatidir.Hafta sonları zabıtalar görev yaparken bazı esnaflarımız diyorlar ki ya bugün hafta sonudur bir şey olmaz, saygıdeğer esnaflarımız bizim için hafta içi herhangi bir gün ile hafta sonu veya akşam geç saatlere kadar olan zaman ayrımı farkı yoktur. Sanki hafta sonu yaşlısı,hastası,çoluk çocuk ve ilçe sakinleri çarşıya çıkmayacaklar böyle bir mantık olurmu, onun için gerek hafta içi gerek hafta sonu olsun  bu uygulamalarımızı aynı zamanında görevimizi aralıksız olarak devam etmek mecburiyetindeyiz.

Bu uygulamaya uymayan esnaflarımız hakkında cezai işlem uygulanacaktır.tekrarı halinde o işyerinin kapatılmasına gidilecektir,Değerli ilçe esnafları inanın hiçbir arkadaşım esnafın mağduriyetini istemez bilakis mümkün olduğu kadar uyarılarla ve ikna yoluyla sorunları çözme gayreti içinde olduğunu bilmenizi isterim.Sizlerde bu ilçe halkına hizmet sunduğunuzun ve bizim için saygı değer olduğunuzu kendi Ailelerinizin geçimi için emek harcadığınızın be emeğin değerini ne olduğunu çok iyi bilen ve vermiş olduğunuz bu hizmetlerden dolayı Zabıta Amiri olarak siz saygıdeğer esnaflarımızı saygıyla selamlıyorum.Bu ilçe burada yaşayanların herkesin ortak malıdır birlikte güzel yarınlar için elele verip daha güzel bir yerlere taşıyalım.Gelecek nesillere yaşanabilir örnek bir yerleşim alanı var edelim inanın zor bir şey değil yeterki küçük hesaplardan biraz uzaklaşalım çünkü bizim gidecek başka bir genç ilçemiz yok kıymet biçelim. Saygılarımla”