Adres Beyanında Bulunmayanlara Uyarı!

07/12/2014

Genç Belediye Başkanlığı, adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436 TL Ceza uygulanacak.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise 875 TL para cezası uygulanacağını bu sebepten dolayı vatandaşların nüfus kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini bildirdi. Genç Belediyesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

5490 sayılı nüfus hizmetleri konunun 50. Maddesi gereğince adres beyanı ile yükümlü kişiler yerleşim yerleri adreslerine ilişkin değişikliklerini 20 iş günü içerinde nüfus müdürlüklerine bildirmekle yükümlüdürler.

Süresi içinde adres bildiriminde bulunmayanlara ve gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanunun 68./C bendi gereğince idari para cezası verilir.

Bu nedenle ilçemizde ikamet edip nüfus kayıtları köylerde veya başka yerlerde bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 20 iş günü içerisinde nüfus müdürlüğüne giderek bildirimde bulunmaları, aksi takdirde 5490 sayılı nüfus hizmetleri yasasına göre idari para cezası uygulanacaktır.

Genç Belediye Başkanlığı adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436 TL Ceza uygulanacak.