Başkanımız, Belediyeler Birliği Üyeliğine Seçildi.

20/04/2014

Türkiye Belediyeler Birliği’ne (TBB) üye seçimi yapıldı.

Kapalı zarf ile yapılan oylama sonucunda Belediye Başkanları M.Hadi Topraktan ve Abdulhakim Yıldız ile Belediye Meclis Üyesi Halim Sugü, Türkiye Belediyeler Birliği üyeliğine seçildi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi başkanlığında Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya ilçe ve belde belediye başkanları ile il, ilçe ve belde belediye meclis üyeleri katıldı.

Bingöl merkez, ilçe ve belde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) üyeliği seçimi için toplandılar.

Bütün belediyelerin doğal üyesi olduğu TBB’ye her ilin milletvekili sayısı kadar üye gönderileceğinden, seçilecek üyelerden ikisinin belediye başkanı, birinin de meclis üyesi olması gerektiğinin hatırlatıldığı toplantıda Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin, Türkiye Belediyeler Birliği’nin doğal üyesi olduğu kaydedildi. Yapılan seçim sonucunda TBB Belediye Başkanlığı Asil Üyeliğine Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ile Genç Belediye Başkanı M.Hadi Topraktan, meclis üyeliğine de Bingöl Belediye Meclis Üyesi Halim Sugü seçildi.

Genç Belediye Başkanı M.Hadi Topraktan ise, “Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinin İlimiz, ilçelerimiz ve Beldelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Koordineli bir şekilde çalışırsak ilimize ve ilçelerimize güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Partimiz ne olursa olsun halkımız için çalışacağız. Allah bizleri mahcup etmesin. TBB nezdinde elimizden ne gelirse yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Koltukların gelip geçici olduğunu belirten Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız da, “Aldığımız oy itibariyle yükümüz ağırlaştı. İnsanların bizlerden çok fazla beklentileri var. 5 yıl sonra görevi bıraktığımızda insanların bizleri hayırla yad etmeleri bizim için yeterli olacaktır. Hepinize iyi çalışmalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclis Üyesi Halim Sugü ise, “Daha önce de Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevini yürüttüm. İkinci kez TBB meclis üyeliğine seçiliyorum. Desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkanımız Belediyeler Birliği Üyeliğine Seçildi Türkiye Belediyeler Birliği’ne (TBB) üye seçimi yapıldı. Belediye Başkanları M.Hadi Topraktan ve Abdulhakim Yıldız ile Belediye Meclis Üyesi Halim Sugü Türkiye Belediyeler Birliği üyeliğine seçildi.